De Mini Solar Challenge

Spelenderwijs kennismaken met zonne-energie

Naast de Dutch Solar Challenge voor studenten, de Young Solar Challenge voor middelbare scholieren is er nu ook de Mini Solar Challenge voor kinderen van de basisschool.

Op deze manier beginnen we op tijd met aandacht schenken aan duurzame technologie. In plaats van grote zonneboten worden er zelf kleine zonnebootjes gemaakt van bijvoorbeeld melkpakken of petflessen. Uiteindelijk gaan de kinderen met hun bootjes racen tegen elkaar.

minisolarchallenge

Mini Solar Challenge 2016

minisolarchallenge

Van 2 t/m 9 juli 2016 vindt de 'volwassen' Dutch Solar Challenge weer plaats. We starten in Amsterdam en komen via Lemmer naar Drachten, Grou en we finishen in de Prinsentuin in Leeuwarden.

In zowel Drachten als Grou willen we scholen de mogelijkheid geven mee te doen aan de minisolarchallenge. Langs de route van de Dutch Solar Challenge is er de mogelijkheid om in een speciaal zwembad tegen elkaar te racen en je boot te laten zien aan het publiek en andere scholen. Interesse om mee te doen? Meer informatie of aanmelden kan via info@dutchsolarchallenge.nl

Ontdekken in de klas

Op donderdag 31 maart werd de eerste gast-les gegeven door Albert Bosscha, projectdirecteur van Stichting Dutch Sola Challenge, op basisschool de Leeuwarder Schoolvereniging (LSV). Van 21 maart tot en met 15 april werken de kinderen aan het thema “water en techniek”. In groep 3 en 4 werd er een korte les gegeven over zonne-energie. Als voorbeeld was een kleine ventilator meegenomen die werkt op zonne-energie. Zo konden de kinderen zien dat de ventilator begon te draaien als de zon op het zonnepaneeltje scheen.